Πίτσα καλτσόνε με προσούτο και σπανάκι

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η ιδανική συνταγή για μια βραδιά με φίλους. Νόστιμη πίτσα καλτσόνε με προσούτο και σπανάκι. Φτιάχνεται εύκολα και είναι άκρως χορταστική. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 δόση ζύμη για πίτσες με αυγά (βασική συνταγή)
  • 300 γρ. τυρί μοτσαρέλα, γραβιέρα και κασέρι, τριμμένα
  • 150 γρ. προσούτο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • Παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Ξερό βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη συνταγή και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Τη βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένα ταψιά διαμέτρου 30 εκ. και την πατάμε με λαδωμένα χέρια σε δύο πίτες με πάχος 1 εκ. περίπου και με τις άκρες ελαφρά υψωμένες.

Στη συνέχεια ζεματάμε το σπανάκι 3 με 4 λεπτά και το στραγγίζουμε καλά.

Μόλις κρυώσει το χοντροκόβουμε και το σοτάρουμε με το βούτυρο.

Απλώνουμε το σπανάκι πάνω στις ζύμες.

Πασπαλίζουμε τις πίτσες με το τυρί και μοιράζουμε το προσούτο, αφού το κόψουμε σε φετάκια.

Έπειτα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, με λίγο πιπέρι και με ελάχιστο ξερό βασιλικό.

Διπλώνουμε προσεκτικά τις πίτσες και κολλάμε τις άκρες τους με βρεγμένα χέρια.

Αλείφουμε τις πίτσες με αυγό χτυπημένο και με λίγο νερό για να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τέλος γαρνίρουμε τις πίτσες με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο 30 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για προσούτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπάλα ή ζαμπόν.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας