Υλικά Συνταγής
Ψάχνετε ένα ενδιαφέρον φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι σας; Σας έχουμε τη λύση. Νόστιμο αρνάκι με δεντρολίβανο και πατάτες. Εύκολο και χορταστικό. Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 2 μπουτάκια από αρνάκι γάλακτος
- 1 φύλλο δάφνης
- 6 σκ. σκόρδου
- 50 γρ. πικάντικο τυρί, σκληρό
- 1 κιλό πατάτες
- 6 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 30 γρ. βούτυρο
- Μισό φλ. ελαιόλαδο
- 6–7 κλαδάκια δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα μπολ τρίβουμε τη δάφνη και της προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Βυθίζουμε στο μείγμα αυτό τις σκελίδες του σκόρδου και μόλις πασπαλιστούν τις μπήγουμε μέσα στο κρέας.
Στη συνέχεια κάνουμε και άλλες σχισμές στο κρέας και μπήγουμε το τυρί, κομμένο σε μπαστουνάκια και το δεντρολίβανο.
Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κρέας με το υπόλοιπο μείγμα αλατιού–δάφνης και τοποθετούμε τα μπουτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε πήλινο σκεύος με σκέπασμα.
Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ακανόνιστες φέτες.
Λιώνουμε στο γουδί τις άλλες δύο σκελίδες σκόρδου με λίγο αλάτι.
Κατόπιν, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το χυμό λεμονιού μέχρι να αποκτήσουμε μια σάλτσα αυτή και τις σκορπίζουμε γύρω γύρω από τα μπουτάκια.
Από πάνω σκορπίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
Τέλος, κλείνουμε το πήλινο σκεύος και ψήνουμε το φαγητό στους 140 βαθμούς Κελσίου για 2 μισή με 3 ώρες.
Το αρνάκι με δεντρολίβανο και πατάτες είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Εναλλακτικά μπορούμε να συνοδέψουμε το αρνάκι με ρύζι η πιλάφι.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για αρνάκι
- Αρνάκι στο φούρνο, με μαμαδίστικη συνταγή!
- Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο, πανεύκολο!
- Αρνάκι ψητό με πατάτες, λιώνει στο στόμα!
- Πεντανόστιμο αρνάκι στο χαρτί με λαχανικά
- Νόστιμο αρνάκι πριντανιέρ
- Αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, όνειρο!