Αρνάκι πριντανιέρ

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή που είναι ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι. Νόστιμο αρνάκι πριντανιέρ. Απολαυστικό και συνάμα χορταστικό. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. αρακά
  • 1μισή κιλό μπούτι από αρνί
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό μικρές πατάτες, καθαρισμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πράσο, καθαρισμένο και κομμένο
  • Μισό κιλό κρεμμύδια στιφάδου, καθαρισμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μέτρια και ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 3-4 μικρα γογγύλια (ρέβες), κομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.

Το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιολάδο.

Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε.

Βάζουμε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε την ντομάτα, 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πατατάκια με το ελαιόλαδο.

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τις ρέβες, τον αρακά, το αλεύρι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μισή ώρα περίπου.

Κατόπιν, μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με το μπέικον και το ψήνουμε 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Το αρνάκι πριντανιέρ είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζουμε το αρνάκι με 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για αρνάκι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας