Κοτόπουλο a la Romana

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια εξαιρετική συνταγή που εντυπωσιάζει τους πάντες. Νόστιμο κοτόπουλο a la Romana. Αν σας αρέσει το κοτόπουλο και το καλό φαγητό, αυτό το πιάτο με την γευστική μαρινάτα θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 στήθη από κοτόπουλο ή γαλοπούλα
  • 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα κατά μήκος σε φέτες
  • Μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη μαρινάτα

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. χυμό λεμονιού
  • 3 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε τα στήθη του κοτόπουλου να λεπτύνουν και τα τοποθετούμε, σε γυάλινο σκεύος.

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάτας και περιχύνουμε μ' αυτή τα στήθη, να βραχούν απ' όλες τις πλευρές.

Στην συνέχεια, τα καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες των κολοκυθιών και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Έπειτα, τις ψήνουμε 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, στο γκριλ.

Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάτα και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τα πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και τα τοποθετούμε επάνω στη σχάρα του γκριλ.

Τέλος, τα ψήνουμε στο γκριλ, 30 λεπτά περίπου.

Τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντας τα με ψητά κολοκυθάκια και ριζότο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στήθος γαλοπούλας.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας