Νόστιμο λαβράκι με φινόκιο, ντοματίνια και ελιές

Υλικά συνταγής

Μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή για κάθε περίσταση. Λαβράκι με φινόκιο, ντοματίνια και ελιές. Ωραίο στο μάτι και ελκυστικό στο τραπέζι και στο πιάτο!

Υλικά συνταγής

  • 4 κομμάτια λαβράκι φιλέτο
  • 1 τμχ. φινόκιο
  • 250 γρ. φασολάκια
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. σχινόπρασο

Για τη σάλτσα

  • 8 τμχ. ελιές Καλαμών
  • 3 ντομάτες
  • Μισή κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα φιλέτα μέχρι να ξανθύνουν.

Τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο.

Στη συνέχεια, κόβουμε το φινόκιο σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ντοματίνια, τα αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρά και τέλος προσθέτουμε το σχινόπρασο και το μαϊντανό.

Κατόπιν, φτιάχνουμε τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ 3 κρύες και πολτοποιημένες ντομάτες, τις ελιές ψιλοκομμένες, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, σερβίρουμε το λαβράκι με τα σοταρισμένα λαχανικά και τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση και εμφάνιση μπορούμε να πασπαλίσουμε το λαβράκι με λίγο άνηθο ή μάραθο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής