Νόστιμο μπουρέκι γαλοπούλας με ρύζι

Υλικά συνταγής

Η συνταγή που εντυπωσιάζει. Νόστιμο μπουρέκι γαλοπούλας με ρύζι. Χορταστικό με ιδιαίτερη γεύση. Δοκιμάστε να το φτιάξετε ως συνοδευτικό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση

  • 1 μικρή γαλοπούλα
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • Λίγο σέλινο
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. ρύζι
  • Μισό φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 1 ποτ. κόκκινο κρασί
  • 1 ποτ. περίπου νερό, χλιαρό
  • Σουσάμι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε τη γαλοπούλα και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό, με 1 κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το μπαχάρι και το πιπέρι (περίπου 2 ώρες).

Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου, να “ξεκουραστεί”.

Έπειτα, αφαιρούμε τα κόκαλα της γαλοπούλας και κόβουμε το κρέας, σε μικρά κομμάτια.

Μετά, ψιλοκόβουμε τα εντόσθια.

Σοτάρουμε τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε 100 γραμμάρια βούτυρο, προσθέτουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε 2 μισή με 3 φλιτζάνια ζωμό από το βράσιμο της γαλοπούλας, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και το βράζουμε για 25 λεπτά περίπου.

Κατόπιν, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 μέτρια φύλλα.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.

Ανακατεύουμε το ρύζι με το μαϊντανό.

Απλώνουμε πρώτα το ρύζι πάνω από το φύλλο και μετά το κρέας.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με 1 φλιτζάνι ζωμό.

Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο και το αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε το μπουρέκι σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 50 με 60 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το μπουρέκι ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής