Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Μια εξαιρετικά εύκολη και γευστική συνταγή. Νόστιμο ζαμπόν με πικάντικη σάλτσα. Ένα υπέροχο ορεκτικό για το τραπέζι σας. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή αγγούρι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- 2 κ.σ. γάλα
- 2 κ.γλ. εστραγκόν, κομμένο
- 600 γρ. ζαμπόν, σε κομμάτι
- 3 μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- Πιπέρι
- 2 κ.γλ. πικάντικη μουστάρδα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αλείφουμε το ζαμπόν με 1 κουταλάκι από τη μουστάρδα
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αγγούρι, το εστραγκόν, το γάλα και την υπόλοιπη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και αλείφουμε με το μείγμα το ζαμπόν.
Τέλος, ψήνουμε το ζαμπόν 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σερβίρουμε το ζαμπόν με τη σάλτσα του, κομμένο σε φέτες.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια ή κατεψυγμένα.
Άλλες συνταγές
- Νόστιμα ρολάκια με ζαμπόν και τυρί κρέμα
- Ομελέτα με ζαμπόν
- Αυγά βραστά γεμιστά με ζαμπόν
- Ατομικά κρουασάν με καπνιστό ζαμπόν