Ο πιο γευστικός σολομός με βότανα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 20/06/2020

Μια ελαφριά και εύκολη συνταγή. Ο πιο γευστικός σολομός με βότανα. Ένα νόστιμο και πάνω από όλα υγιεινό πιάτο. Δοκιμάστε να το φτιάξετε για τραπέζι με φίλους και όχι μόνο.  

Υλικά συνταγής 

  • 1 σολομός, μεγάλος
  • 2 λεμόνια
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 ματσ. μαντζουράνα
  • 1 ματσ. βασιλικό
  • 1 ματσ. δυόσμο
  • Ελιές Καλαμών, μαύρες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε 5-6 σπαγγάκια κουζίνας και τα απλώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας, έτσι ώστε να δέσουμε μεταξύ τους τα δυο φιλέτα.

Τοποθετούμε πάνω στα σπαγγάκια το ένα φιλέτο του ψαριού και ρίχνουμε επάνω: φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι, ξύσμα ενός λεμονιού, χοντροκομμένα τα αρωματικά βότανα : άνηθο, μαϊντανό, μαντζουράνα.

Έπειτα, σπάμε τις ελιές και τους βγάζουμε το κουκούτσι και στη συνέχεια τις απλώνουμε πάνω στο φιλέτο.

Στο άλλο φιλέτο ρίχνουμε λίγο αλάτάκι, λίγο ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω στο φιλέτο με τα αρωματικά.

Μετά, δένουμε τα σπαγγάκια.

Βάζουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε πάνω το ψάρι.

Κόβουμε ένα λεμόνι σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στο ψάρι με τρόπο που να το σκεπάζει όλο, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντροκομμένο μαϊντανό.

Τέλος, ψήνουμε το ψάρι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να καθαρίσει τον σολομό σε δυο φιλέτα και αν θέλουμε να αφαιρέσει και την εξωτερική πέτσα (προσοχή πρέπει να καθαριστούν πολύ καλά με το τσιμπιδάκι τα κόκκαλα από τη σάρκα του σολομού).
  • Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές.
  • Μπορούμε με αντικαταστήσουμε τον σολομό με οποιοδήποτε άλλο μεγάλο ψάρι κατάλληλο για ψητό πχ λαβράκι, λυθρίνι κλπ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (22 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας