Οι καλύτερες τυροκουλούρες με καλοκαιρινά λαχανικά

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για ένα νόστιμο ορεκτικό, κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις. Οι καλύτερες τυροκουλούρες με καλοκαιρινά λαχανικά. Δοκιμάστε τες κάθε ώρα της ημέρας και νιώστε την απόλαυση σε κάθε μπουκιά.

Υλικά συνταγής

  • 4 κολοκυθάκια τρυφερά, τριμμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά, τριμμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, με τα φύλλα τους
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 
  • 250 γρ. φέτα, τρίμματα
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το φύλλο

  • 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις  
  • 1 κ.σ. ξύδι  
  • 80 γρ. ούζο
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο  
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό, χλιαρό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ, κάνουμε λακκούβα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό λίγο-λίγο. Δεν το ρίχνουμε με μιας γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο.

Όταν πια το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά.

Παράλληλα, εμείς ετοιμάζουμε τη γέμιση. 

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε ένα σουρωτήρι πασπαλίζοντας τα με αλάτι.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπωλ.

Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια μας, αφού τα στύψουμε καλά για να φύγουν όλα τα υγρά τους.  

Ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα τυριά και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Αλατίζουμε τη γέμιση όσο θέλουμε. Δοκιμάζουμε όμως πρώτα γιατί έχουμε ήδη αλατίσει τα κολοκυθάκια και τα τυριά έχουν κι αυτά το αλάτι τους...

Κατόπιν παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, και ανοίγουμε με λεπτό πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα πολύ λεπτό φύλλο.

Χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες μακριές, κατά μήκος.

Στη μέση βάζουμε τη γέμιση και ρολάρουμε σε ρολό.

Έπειτα δένουμε ελαφρύ κόμπο ή τυλίγουμε σαλιγκάρι.

Τέλος, αφού τελειώσουμε με όλες τις τυροκουλούρες, είτε τις ψήνουμε αλείφοντας τες με ελαιόλαδο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, είτε τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να τις βάλουμε σε ψυγείο και να τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά.
  • Οι τυροκουλούρες διατηρούνται για 3-4 μέρες αν τις φυλάξουμε σε μπολ πασπαλισμένες με μπόλικο αλεύρι, γιατί διαφορετικά υγροποιούνται.  

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής