Υλικά Συνταγής
Η ομελέτα, όσο εύκολη και να είναι στο μαγείρεμα, έχει διάφορες πεντανόστιμες παραλλαγές που αξίζει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή με κρουτόν, θα σας γίνει συνήθεια. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- Αλάτι
- 6 αυγά
- 4 φέτες ζαμπόν
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. βούτυρο, φυτικό
- Πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 φέτες (της προηγούμενης) ψωμί
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε το ψωμί σε μικρούς κύβους, το ζαμπόν σε τετράγωνα κομμάτια και ψιλοκόβουμε επίσης το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε διαδοχικά τα ψωμάκια, το ζαμπόν και το κρεμμύδι, λιώνοντας για κάθε ένα από 2 με 3 κουταλιές του γλυκού βούτυρο και σκουπίζοντας απλώς με μία χαρτοπετσέτα το τηγάνι μετά το σοτάρισμα του καθενός.
Στην συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε την ομελέτα.
Τέλος, ρίχνουμε επάνω τα ψωμάκια (κρουτόν), το κρεμμύδι και το ζαμπόν και τη διπλώνετε στα δύο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτα
- Πεντανόστιμη ομελέτα με κοτόπουλο
- Νόστιμη ομελέτα με ελιές
- Γευστική τετραώροφη ομελέτα
- Ομελέτα με ντομάτα, τυριά και σπανάκι σε στρώσεις
- Ομελέτα με πατάτες
- Ομελέτα με ζαμπόν