Παγωτό βερίκοκο, συνταγή για τους λάτρεις του παγωτού!

Υλικά συνταγής
Παγωτό βερίκοκο, συνταγή για τους λάτρεις του παγωτού!

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για ένα γευστικό αλλά όχι τόσο συνηθισμένο παγωτό για τις ζέστες μέρες του καλοκαιριού, που αξίζει να δοκιμάσετε. Παγωτό βερίκοκο!

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια βερίκοκα
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση συνταγής

Κατ'αρχάς, πλένουμε τα βερίκοκα και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Έπειτα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και βάζουμε τα βερίκοκα να βράσουν.

Μόλις βράσουν τα βερίκοκα, τα κάνουμε πολτό με το τρίμερ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά, όχι όμως να βράσει!

Σε ένα μπωλ, χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και το προσθέτουμε στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Προσοχή και πάλι: δεν θέλουνε να βράσει!

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες.

Έπειτα αφήνουμε το μείγμα του παγωτού μας να κρυώσει και προσθέτουμε τον πολτό από τα βερίκοκα.

Τέλος, έχουμε δύο επιλογές για το μείγμα του παγωτού:

- είτε θα το βάλουμε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή

- είτε θα το βάλουμε σε παγωτομηχανή που θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα είναι γευστικότατο και έτοιμο για κατανάλωση!

Το παγωτό βερίκοκο είναι έτοιμο και τέλειο!

Καλή μας απόλαυση!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: