Παντεσπάνι

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 10/01/2022

Αυτή είναι η συνταγή για να φτιάξουμε παντεσπάνι πολύ εύκολα και να το χρησιμοποιήσουμε σε τούρτα. Η δοσολογία της συνταγής είναι ιδανική για να φτιάξουμε 3 πάτους διαμέτρου 30 εκατοστών.

Αρχικά παίρνουμε μία φόρμα 30 εκατοστών και τη βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώνουμε ξανά.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά. Θα πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο.

Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μέσα στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά

Ανακατεύουμε επίσης με το κουτάλι στο μίγμα πολύ απαλά το βούτυρο καθώς και 3 κουταλιές νερό ζεστό.

Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και προσπαθούμε να λειάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να αποκολληθεί το παντεσπάνι από τα τοιχώματα της φόρμας.

Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί με πασπαλισμένη άχνη ζάχαρη. Κάτω από το χαρτί βάζουμε μια πετσέτα.

Μόλις κρυώσει χαράζουμε σε 2 σημεία ώστε να σχηματιστούν 3  πάτοι και κόβουμε με κλωστή για να τους ξεχωρίσουμε

Καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να το  χρησιμοποιήσουμε για να μη στεγνώσει.  Σε αυτό σημείο μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες.

Το παντεσπάνι είναι έτοιμο!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.6 (24 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας