Παραδοσιακή σούπα με φάβα

Υλικά συνταγής

Μια σαρακοστιανή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Παραδοσιακή σούπα με φάβα. Αφράτη, ελαφριά και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά συνταγής

  • 6 κούπες νερό
  • 250 γρ. φάβα
  • 2 καρότα μέτρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε τη φάβα σε 5 κούπες νερό, να σιγοβράσει.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη κούπα με το νερό.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Στην συνέχεια, αφού βράσουν τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη φάβα και τα αλέθουμε όλα μαζί.

Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο του βρασμού.

Έπειτα, κόβουμε 1 κρεμμύδι σε φέτες.

Ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες του κρεμμυδιού.

Τέλος, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, ώστε να καραμελώσουν.

Η σούπα μας είναι πανέτοιμη.

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλές

  • Όταν σιγοβράσουμε την φάβα την παρατηρούμε προσεκτικά. Εάν κάνει αφρό, την ξαφρίζουμε, ούτως ώστε να γίνει λεία στην όψη.
  • Όταν σοτάρουμε το κρεμμύδι, αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βούτυρο.
  • Μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο μας, με κρουτόν ή ψωμάκια κομμένα, βουτυρωμένα και ψημένα.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές γιαούρτι, λίγα κρεμμύδια και με κορνέ να διακοσμήσουμε το πιάτο μας.

Σχετικές συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: