Σούπα με πατσά, η παραδοσιακή

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Ο πατσάς είναι ως γνωστόν το φαγητό του ξενυχτιού. Θεραπευτικός για το στομάχι και δυναμωτικός. Η συγκεκριμένη σούπα θα σας εντυπωσιάσει. Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καθαρισμένη κοιλιά από μοσχάρι (πατσάς)
  • 6 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 60 γρ. χυμός λεμονιού
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • Λίγο ξύδι, άσπρο  (1/4 φλ.)
  • 2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τον πατσά, 4 σκελίδες από το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και 2 λίτρα νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 4 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει ο πατσάς.

Προσθέτουμε επιπλέον νερό, έτσι ώστε να καλύπτονται συνέχεια τα υλικά με νερό, αφαιρώντας τον αφρό που εμφανίζεται στην επιφάνεια.

Έπειτα βγάζουμε τον πατσά από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Κρατάμε στην άκρη ενάμιση λίτρο από τον ζωμό της κατσαρόλας, προσθέτοντας και λίγο νερό ακόμα (αν χρειάζεται).

Κόβουμε τον πατσά σε μικρά κομματάκια (1 εκ. κάθε πλευρά).

Σε χωριστή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Κατόπιν αδειάζουμε σιγά-σιγά τον ζωμό που έχουμε κρατήσει, το γάλα, τα κομμάτια του πατσά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.

Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύδι, το κόκκινο πιπέρι και το υπόλοιπο σκόρδο.

Τέλος μοιράζουμε τη σούπα σε 4-6 ατομικά μπολ, σκορπάμε επάνω το μείγμα με το ξύδι, το πιπέρι και το σκόρδο και σερβίρουμε.

Η σούπα με πατσά είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τον πατσά στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
  • Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα καυτερή γεύση στη σούπα μας προσθέτουμε λίγο πάπρικα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας