Παραδοσιακό γιουβέτσι με αρνάκι στο φούρνο

Υλικά συνταγής

Η συνταγή που θα απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Παραδοσιακό γιουβέτσι με αρνάκι στο φούρνο. Εύκολη συνταγή με υλικά που έχετε στο σπίτι. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αρνάκι, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 1 ποτ. κρασί, λευκό
  • 3 μεγάλες κ.σ. χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο νερό
  • Κριθαράκι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε το αρνάκι πολύ καλά.

Του ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Στη συνέχεια, σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας  διαλυμένο στο κρασί και τέλος το αρνάκι.

Ρίχνουμε νερό τόσο, ώστε να καλύψει το κρέας και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για περίπου 60 λεπτά.

Όταν ετοιμαστεί το κρέας το βγάζουμε από το πυρέξ και κατόπιν το βάζουμε σε άλλο σκεύος προσπαθώντας να το κρατήσουμε ζεστό.

Προσθέτουμε στο πυρέξ λίγο ακόμα νερό και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι.

Ψήνουμε τόσο ώστε να βράσει το κριθαράκι και να απορροφηθεί το νερό.

Τέλος, προσθέτουμε και το κρέας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ενώ ακόμα είναι ζεστό.

Το γιουβέτσι με αρνάκι είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πέρα από κριθαράκι μπορούμε να φτιάξουμε το γιουβέτσι μας με χυλοπίτες.
  • Για έξτρα νοστιμιά, πασπαλίζουμε το γιουβέτσι με κεφαλοτύρι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γιουβέτσι

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: