Γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο, η συνταγή από την Πρέβεζα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια πεντανόστιμη συνταγή κατάλληλη για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Παραδοσιακοί γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο από την Πρέβεζα! Ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα που θα αγαπήσετε. Ιδανικό και για χορτοφάγους!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο, τριμμένο
  • 2 κούπες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 100 γρ. περίπου φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα βάζουμε τους γίγαντες να σταθούν 24 ώρες μέσα σε νερό που να τους σκεπάζει.

Τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου, να μισομαλακώσουν.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε 10 λεπτά περίπου, να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους γίγαντες και ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, για 50 λεπτά.

Στο μεταξύ πλένουμε το σπανάκι, βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν και σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε 2 με 3 λεπτά επάνω στη φωτιά.

Κατόπιν, βγάζουμε τους γίγαντες από το φούρνο και ρίχνουμε το σοταρισμένο σπανάκι μέσα στο ταψί.

Τέλος, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε 15 με 20 λεπτά ακόμη, ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για ώριμες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντομάτες από κονσέρβα (400 γραμμάρια).
  • Αν δε νηστεύουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε για έξτρα νοστιμιά τους γίγαντες με λίγη τριμμένη φέτα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γίγαντες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας