Γίγαντες πλακί, οι παραδοσιακοί

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για ένα υγιεινό πιάτο, γεμάτο αρώματα και τέλεια γεύση! Παραδοσιακοί γίγαντες πλακί.Ένα θρεπτικό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Δοκιμάστε το πάση θυσία!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ.ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας και λίγη φρέσκια
  • Ντομάτα, σε φέτες
  • 3 κοτσάνια σέλινο
  • Μισό ματσ. μαϊντανό
  • 2-3 μέτρια καρότα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά μουλιάζουμε τα φασόλια στο νερό αποβραδίς.

Την επόμενη ημέρα, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μισογίνουν κι έπειτα τα στραγγίζουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο προσθέτοντας το σέλινο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα καρότα, τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες ή σε κυβάκια και τη συμπυκνωμένη ντομάτα, που έχουμε διαλύσει με νερό, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι.

Όταν όλα αυτά πάρουν μια βράση, βάζουμε τα φασόλια σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη ντομάτα που έχουμε κόψει σε φέτες, και από πάνω τη σάλτσα με λίγο ελαιόλαδο.

Τέλος τα μαγειρεύουμε όσο χρειάζεται.

Τρώγονται ζεστά ή και κρύα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σε περιόδους εκτός νηστείας, μπορούμε να πασπαλίσουμε τους γίγαντες με λίγη φέτα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γίγαντες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας