Πάστα φλώρα, το ονειρεμένο γλυκό

Υλικά συνταγής
Πάστα φλώρα, το ονειρεμένο γλυκό

Μια σπιτική συνταγή που θα αγαπήσετε. Ονειρεμένη πάστα φλώρα. Η πιο γλυκιά τάρτα για να ευχαριστήσετε τα παιδιά σας, να την συνοδέψετε με τον καφέ σας και να γλυκαθείτε κάθε ώρα της ημέρας. Σίγουρα με αυτή την συνταγή δεν θα μείνει ψίχουλο. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 2 κροκάδια
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
  • Μισό κιλό μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τα κροκάδια και ύστερα το κονιάκ και το άρωμα.

Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι σε 2-3 δόσεις και ζυμώνουμε απαλά με τα δάχτυλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ.

Προσοχή! Δεν την παραζυμώνουμε.

Στην συνέχεια στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης της τάρτας σε ταψάκι ή πυρέξ σκεύος για τάρτες, με διάμετρο 25 εκατοστά, καλύπτοντας τα τοιχώματα.

Απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την επιφάνεια.

Τέλος, ψήνουμε την τάρτα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.

Η πάστα φλώρα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για βούτυρο, χρησιμοποιούμε και μαργαρίνη.
  • Φυλάμε την πάστα φλώρα ακάλυπτη, για να μη νοτίσει πολύ η ζύμη.
  • Η τάρτα, διατηρείται εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα.
  • Αντί για ξύσμα λεμονιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1/4 κουταλάκι βανίλια ή άλλο άρωμα της προτιμήσεώς μας.
  • Μπορούμε επίσης, να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας μας (πχ βερίκοκο, ροδάκινο κλπ.).

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής