Πατάτες κρασάτες με σαφράν

Υλικά συνταγής

Η πατάτα είναι μια από τις καλύτερες γαρνιτούρες για τα ψητά κρέατα, αλλά και τη γαλοπούλα. Συνήθως τις κάνουμε φούρνου και βέβαια είναι υπέροχες με το λαδάκι τους, το λεμόνι τους, αρωματισμένες με ρίγανη ή ακόμα και με δενδρολίβανο. Η συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν θα σας αρέσει πολύ. Πατάτες κρασάτες με σαφράν. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε!

 Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες μικρές, στρογγυλές και καλά καθαρισμένες
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασί, λευκό
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες.

Δεν τις τηγανίζουμε, τις σοτάρουμε μέχρι να πιάσουν γύρω-γύρω μια μικρή κρούστα.

Όταν όλες οι πατατούλες έχουν γυαλίσει καλά, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη (οι πατάτες δεν θα βγουν γλυκές απλώς η ζάχαρη θα καραμελώσει).

Τις ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.

Στην συνέχεια, σβήνουμε με το νεροπότηρο λευκό κρασί, ρίχνουμε μέσα το σαφράν, ανακατεύουμε καλά να σκορπιστεί παντού το υπέροχο χρώμα του σαφράν, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά της ώρας.

Ανοίγουμε τη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν οι πατάτες μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί και να μείνει μόνο το ελαιόλαδο.

Τις ανακατεύουμε με προσοχή, για να μη σπάσουν.

Τέλος, τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Οι πατάτες γίνονται ελαφριά τραγανές απ’ έξω, ενώ μέσα είναι μαλακές.
  • Αν δεν έχουμε σκεύος που να χωράει όλες τις πατάτες τότε τις κάνουμε σε 2 δόσεις.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για πατάτες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: