Υλικά Συνταγής
Οι ψητές πατάτες στο φούρνο είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά. Κι αυτό γιατί για να τις φτιάξουμε δε χρειαζόμαστε πολλά υλικά πέρα από τις πατάτες! Με τι θα τις σερβίρουμε εξαρτάται από την όρεξη μας! Για να τις ψήσουμε όμως ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Επιλέγουμε πατάτες μέτριου μεγέθους και όσο πιο ομαλού σχήματος μπορούμε.
Τις πλένουμε εξωτερικά χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να στεγνώσουν
Τυλίγουμε μία-μία τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο κλείνοντας τες στο πάνω μέρος τους, και τις τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα.
Για να καταλάβουμε ότι έχουν ψηθεί οι πατάτες μας, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και αυτό θα πρέπει να τις τρυπήσει εύκολα.
Μόλις ψηθούν, τς βγάζουμε από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.
Σε αυτήν τη φάση μπορούμε να αλείψουμε επάνω στις ψητές πατάτες είτε βούτυρο, είτε γιαούρτι ή ακόμα και τυρί, το οποίο αν το βάλουμε αμέσως θα λιώσει! Όποιο συνδυασμό και αν διαλέξουμε είναι τέλειες!
Καλή όρεξη...