Πατάτες ψητές

Υλικά συνταγής

Για να φτιάξουμε πατάτες ψητές δεν χρειαζόμαστε συγκεκριμένα υλικά πέρα απο τις πατάτες!

Με τι θα τις σερβίρουμε εξαρτάται απο την όρεξη μας!

Για να τις ψήσουμε όμως ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Επιλέγουμε πατάτες μέτριου μεγέθους και όσο πιο ομαλού σχήματος μπορούμε.

Τις πλένουμε εξωτερικά χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.

Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να στεγνώσουν

Τυλίγουμε μία -μία τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο κλείνοντας τες στο πάνω μέρος τους, και τις τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα.

Για να καταλάβουμε οτι έχουν ψηθεί, τις τρυπάμε με ένα πηρούνι και αυτό θα πρέπει να τις τρυπήσει εύκολα.

Μόλις ψηθούν, τς βγάζουμε απο τον φούρνο, τις κόβουμε στην μέση και σερβίρουμε.

Σε αυτήν την φάση μπορούμε να αλείψουμε επάνω τους είτε βούτυρο, είτε γιαούρτι ή ακόμα και τυρί, το οποίο αν το βάλουμε αμέσως θα λιώσει!

Όποιο συνδιασμο και αν διαλέξουμε είναι τέλειες!

Καλή όρεξη...

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: