Πατάτες βραστές με μυτζήθρα και γιαούρτι, απόλαυση!

Υλικά συνταγής

Η συνταγή μας για πατατούλες με μυτζήθρα και γιαούρτι, αποτελεί ένα άψογα συνδυασμένο και λαχταριστό πιάτο που θα αγαπήσετε όλοι. Εύκολο στην παρασκευή του και με λίγα υλικά. Νόστιμο, με αξέχαστες μυρωδιές και πάνω από όλα υγιεινό.

Υλικά Συνταγής

  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ξηρή μυτζήθρα
  • 4-5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο μαϊντανό (για το πασπάλισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 40 λεπτάκια μαζί με τις φλούδες τους. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσουν την γήινη γεύση τους.

Κατόπιν τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.

Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε σε βαθιά πυρίμαχα μπωλ.

Τρίβουμε την μυτζήθρα σε λεπτό τρίφτη, κομματιάζουμε την φέτα και σκορπίζουμε τα τυριά στο μπωλ.

Έπειτα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και σοτάρουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το γιαούρτι στις πατάτες και στα τυριά και περιχύνουμε το μείγμα βουτύρου όσο είναι ακόμα καυτό, ανακατεύοντας καλά.

Τέλος βάζουμε το φαγητό στο γκριλ για 2 λεπτάκια μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και πιπεράκι.

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές για τις πατατούλες μας:

  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στις πατατούλες μας, λίγες λιαστές ντομάτες.
  • Συνοδεύουμε το πιάτο μας με λευκό ή κόκκινο κρασί.

Άλλες συνταγές με πατάτες:

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: