Πέννες φούρνου carbonara για φοιτητές

Υλικά συνταγής

Βράζετε μισή κατσαρόλα περίπου με νερό ενώ ρίχνετε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε τη φόρμα με τα (ωμά) μακαρόνια στο νερό & τα βράζετε για περίπου 15-20' (κατά προτίμηση) ή σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος που αναγράφονται στη συσκευασία.

Αφού βράσουν οι πέννες τις σουρώνετε & τις βρέχετε με λίγο κρύο νερό (κάτω από τη βρύση).

Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το ψιλοκομμένο μπέϊκον & μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι στη κατσαρόλα η οποία ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε για περίπου 5' & έπειτα ρίχνετε τις πέννες. Συνεχίστε να ανακατεύετε για άλλα 5-10' ρίχνωντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Ρίξτε στην άδεια φόρμα (προαιρετικά) μισή χούφτα τυρί τριμμένο & απλώστε το.

Ρίξτε τις πέννες στη φόρμα & ρίξτε (πάλι προαιρετικά) μισή χούφτα τυρί.

Προθερμάνετε το φούρνο/κουζινάκι σας για 10' στους 170 βαθμούς & βάλτε τα να ψηθούν για 20-30'. Οι πέννες είναι έτοιμες για σερβίρισμα !

* Καλή σας όρεξη ! *

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Δείτε ακόμα

Σχόλια

Εικόνα: eleni

μπράβο! φαίνεται και πολύ εύκολη συνταγη!

s'euxaristw poly :)


syntoma erxetai k nea syntagh

Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: