Πέννες γαριδάτες με πιπεριές και κρέμα γάλακτος, το τέλειο γεύμα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 06/03/2023

Η συνταγή για το πιο πεντανόστιμο φαγητό που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Πέννες γαριδάτες με πιπεριές και κρέμα γάλακτος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά της αρεσκείας σας. Απλά μοναδικό!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό πέννες
  • Μισό κιλό γαρίδες μικρές, κατεψυγμένες και καθαρισμένες
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλ.κ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 σφηνάκι βότκα

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει στη συσκευασία.

Σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας στο 3.

Παράλληλα τρίβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.

Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν, και αμέσως μετά τις πιπεριές.

Τσιγαρίζουμε για 3 με 4 λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε και τις γαρίδες (που τις έχουμε ξεπαγώσει, βέβαια) και ανακατώνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να αλλάζουν χρώμα.
 
Κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι και το χαμηλώνουμε στο 1,5.

Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στο μάτι, ρίχνουμε τη βότκα, αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 8 με 10 λεπτά.

Τέλος μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατώνουμε και το αφήνουμε στο μάτι (στο 1,5) για 4 με 5 λεπτά.

Οι πένες με γαρίδες και πιπεριές είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε μια κονσέρβα ντοματάκια, λίγη κάπαρη και 4-5 ελιές ψιλοκομμένες.
  • Αντί για βότκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σφηνάκι κόκκινο κρασί.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας