Παϊδάκια με πουρέ, για τους λάτρεις του κρέατος

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια υπέροχη συνταγή για τους λάτρεις του κρέατος. Πεντανόστιμα αθηναϊκά παϊδάκια με πουρέ. Ζουμερά και απολαυστικά. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε. Κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!

Υλικά συνταγής

  • 3 παϊδάκια (για κάθε άτομο)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Άσπρο και μαύρο σουσάμι, για το σερβίρισμα
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. γάρο (fish sause)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.κ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • Ελάχιστο φασκόμηλο
  • 1 κ.κ. σκόνη μουστάρδας

Για τον πουρέ

  • 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια (για κάθε άτομο)
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα κύμινο σκόνη
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγο λεμόνι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα ετοιμάζουμε τη μαρινάδα και βάζουμε μέσα τα παϊδάκια για 4 ώρες τουλάχιστον.

Στη συνέχεια, ψήνουμε τα παϊδάκια σε μέτριο προς δυνατό φούρνο, υπολογίζοντας πως θα χρειαστούν 3 με 4 λεπτά στο γκριλ.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη μαρινάδα, μέχρι να μείνουν μερικές κουταλιές από την αρχική ποσότητα.

Όσο ψήνονται τα παϊδάκια σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι το κύμινο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Έπειτα, περνάμε στη μηχανή του πουρέ τα ρεβίθια και το μείγμα του τηγανιού με το ελαιόλαδο του.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τον πουρέ σαν  “ηφαίστειο” και καρφώνουμε τα παϊδάκια στις πλαγιές του.

Τέλος, περιχύνουμε με την καλά συμπυκνωμένη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.

Τα παϊδάκια είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Δώστε προσοχή στην ποσότητα του αλατιού διότι ο γάρος περιέχει ήδη πολύ αλάτι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας