Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Μια νόστιμη συνταγή με ούζο, από το Πλωμάρι Λέσβου. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο. Είναι ο καλύτερος μεζές. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, αλατισμένο στην άκρη
- 1 αυγό
- 3 φέτες ψωμί, βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο
- Αλάτι
- Κύμινο
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Μπαχάρι
- 50 γρ. ούζο Βαρβαγιάννη μπλε
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλεύρι, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλή.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ζυμώσουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη.
Τα αλευρώνουμε και έπειτα τα τηγανίζουμε.
Τόσο απλά και εύκολα τα κεφτεδάκια με ούζο είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Τα υλικά δεν πρέπει να είναι σφιχτά και το ψωμί πρέπει να πιει αργά το χλιαρό νερό με το ούζο.
- Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για κεφτεδάκια
- Σπιτικά κεφτεδάκια με πράσο και καρότο
- Κεφτεδάκια, στο τσακ...μπαμ!
- Κεφτεδάκια μερακλίδικα, στο άψε-σβήσε!
- Εύκολα κεφτεδάκια με σάλτσα κρεμμυδιού στο φούρνο
- Νόστιμα Κυπριακά κεφτεδάκια
- Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια λαχανικών