Πεντανόστιμα λουκάνικα με φασόλια, η συνταγή από την Ισπανία

Από Ρεμί, 14 Ιούνιος, 2022
Μερίδες

Μια διαφορετική συνταγή που θα λατρέψετε. Πεντανόστιμα λουκάνικα με φασόλια, η συνταγή από την Ισπανία. Ο συνδυασμός είναι απλά μοναδικός. Μακράν το πιο χορταστικό γεύμα που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο   
  • 3 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένες   
  • 500 γρ. πικάντικα λουκάνικα, σε φέτες    
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες   
  • 3 σκ. σκόρδο, λιωμένες   
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 400 γρ. άσπρα φασόλια (κονσέρβα), στραγγισμένα
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες   
  • 2–3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Σε φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μπέικον και τα λουκάνικα, ώσπου να ροδίσουν, για 10 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7 λεπτά περίπου.

Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το μπέικον και τα λουκάνικα μαζί με τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα και 500 γρ. ζεστό νερό.

Κατόπιν σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα φασόλια και τις ντομάτες και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Τα λουκάνικα με φασόλια είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε τα λουκάνικα με ζεστό πουρέ πατάτας.
  • Αν θέλουμε να πετύχουμε καυτερή γεύση, προσθέτουμε καυτερή πάπρικα αντί για γλυκιά.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας