Πεντανόστιμα σουτζουκάκια με κους κους και γιαούρτι

Υλικά συνταγής

Μια υπέροχη συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση. Πεντανόστιμα σουτζουκάκια με κους κους και γιαούρτι. Ένα χορταστικό γεύμα με μοναδική γεύση. Φτιάξτε το και θα εντυπωσιαστούν όλοι!

Υλικά συνταγής 

  • 500 γρ. κους κους
  • 1 κιλό κιμά, αρνίσιο και μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
  • 200 γρ. κρασί, λευκό
  • 3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ματσ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ριγάνη

Για τη σάλτσα

  • 1 κιλό ντομάτες, χωρίς σπόρους
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζυμώνουμε τον κιμά, το σκόρδο, το ψωμί, το μαϊντανό, τα αυγά, το κρασί, το ελαιόλαδο τη ρίγανη και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε μακρόστενα.

Τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στο γκριλ.

Όταν ψηθούν από το ένα μέρος, τα γυρίζουμε να ψηθούν και από το άλλο.

Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις πολτοποιούμε.

Βάζουμε σε πήλινο σκεύος όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το γιαούρτι και τα βράζουμε μέχρι η ντοματούλα να αρχίσει να πήζει.

Κατόπιν, προσθέτουμε νερό (τετραπλάσια ποσότητα από το κους-κους) και σκεπάζουμε.

Μόλις κοχλάζει το ζουμί ρίχνουμε το κους-κους και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αδειάζουμε τα ψημένα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Τέλος, προσθέτουμε το γιούρτι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Τα σουτζουκάκια με κους κους και γιαούρτι είναι έτοιμα. Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν δε θέλουμε τόσο καυτερή γεύση, μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό μας με μαϊντανό αντί για πάπρικα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: