Πατάτες Βομβάης, γεύση από την Ινδία

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή, για ένα εξαιρετικό πιάτο. Πεντανόστιμες πατάτες Βομβάης. Ένα πιάτο που εφευρέθηκε από τα Ινδικά εστιατόρια. Τώρα έρχεται και στο σπίτι σας. Ότι πρέπει για ένα τραπέζι με δυνατές γεύσεις.

Υλικά συνταγής

  • Πατάτες, για βράσιμο
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. σπόρους μουστάρδας
  • Λίγο κύμινο
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά
  • 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρου, τριμμένους
  • 1 κ.γλ. ινδική σος «μασάλα»
  • 1 μικρό κ.γλ. τσίλι
  • 1 ρίζα τζίντζερ, φρέσκο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο
  • 3-4 ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους, αλλά πολύ καλά πλυμένες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα: τους κόκκους της μουστάρδας, το κύμινο, τον κουρκουμά, τη σκόνη του κόλιανδρου, τη μασάλα και το τσίλι.

Στην συνέχεια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά το μείγμα και να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά.

Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.

Όταν βράσουν οι πατάτες  τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε επάνω το τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, μισό πακέτο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι με το μείγμα των μπαχαρικών, ανακατεύουμε πολύ καλά κουνώντας το τηγάνι.

Έπειτα, ρίχνουμε και τις τομάτες, τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και αλάτι.

Τέλος, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε τις πατάτες μας, σε μια όμορφη πιατέλα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσο κύμινο θέλουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Εμείς, προτείνουμε λίγη ποσότητα διότι το κύμινο έχει γενικά έντονη γεύση.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (17 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας