Πεντανόστιμη γαλοπούλα με ελιές

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή ιδανική για γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο. Πεντανόστιμη γαλοπούλα με ελιές. Ένα χορταστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα στήθος γαλοπούλας
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 20-30 ελιές πράσινες, ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 60 γρ. τυρί φέτα
  • 180 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τσίλι, σε σκόνη
  • Ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε σε κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να "κάψει".

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλέτα γαλοπούλας και το κρασί.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και να ροδίσει ελαφρά το κρέας στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τις ελιές και σε μέτρια φωτιά και μισοσκεπασμένο σκεύος αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, μια πρέζα τσίλι και δυο πρέζες ρίγανη.

Κατόπιν, κλείνουμε το "μάτι" της κουζίνας και αφήνοντας το σκεύος επάνω προσθέτουμε τη φέτα σε χοντροκομμένα κομμάτια.

Τέλος, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε τη γαλοπούλα με σπυρωτό ρυζάκι ή πατατούλες τηγανιτές.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαλοπούλα 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: