Υλικά Συνταγής
Αν αγαπάτε τη θάλασσα και τα ψάρια, αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας αρέσει πολύ! Πεντανόστιμη πεσκανδρίτσα, λουκούμι! Ένας ωραίος και διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας ψάρι. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό πεσκανδρίτσα
- Μισό κιλό σέλινο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. χυμό λεμονιού
- 2 κρεμμύδια, μεγάλα
- 1 κρόκο αυγού
- Κόκκους πιπεριού
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
Αφού βράσουν, τα βάζουμε στραγγισμένα μέσα σ' ένα πυρέξ.
Στο ίδιο ζουμί που έβρασαν τα κρεμμύδια, βάζουμε να βράσουν τα σέλινα.
Στην συνέχεια, τα βγάζουμε κι αυτά στραγγισμένα και τα τοποθετούμε στο πυρέξ, πάνω από τα κρεμμύδια.
Στο ίδιο ζουμί, βάζουμε να βράσει η πεσκανδρίτσα.
Θέλει περίπου 20 λεπτά βράσιμο.
Αφού βράσει το ψάρι, το τοποθετούμε μέσα σε μια πιατέλα.
Τέλος σ' ένα πιάτο, βάζουμε τον κρόκο του αυγού, το λεμόνι και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε, να γίνουν αυγολέμονο.
Περιχύνουμε μ' αυτό, το ψάρι.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οποιοδήποτε άλλο ψάρι της αρεσκείας μας πχ ροφό.
- Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να συνοδέψουμε το ψάρι μας, με πατάτες φούρνου και ψιλοκομμένες ντοματούλες.
Δείτε και αυτές τις συνταγές
- Ψάρι με σέλινο
- Ψάρι λεμονάτο στο φούρνο
- Πεντανόστιμο ψάρι της γιαγιάς
- Βραστό ψαράκι με μαγιονέζα, πανεύκολο!
- Ψάρια α λα σπετσιώτα, για τους καλοφαγάδες!