Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Λέγεται πως η κακαβιά ήταν το φαγητό των ψαράδων οι οποίοι σταματούσαν είτε για να αναπαυθούν είτε για να προφυλαχτούν από τον ξαφνικό καιρό. Αυτή η συνταγή, υπόσχεται όλη τη νοστιμιά της θάλασσας. Φτιάχνεται σχετικά εύκολα. Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή ψαρόσουπα που έχετε φάει!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό διάφορα ψάρια (μπακαλιάρο, τουρνά, κέφαλο, σκορπίδια, χέλια, ροφός, σφυρίδα)
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Χυμός φρέσκου λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε μια κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε πρώτα σε μια στρώση τις πατάτες κι έπειτα από πάνω σε άλλη στρώση, τα ψάρια.
Ρίχνουμε νερό ίσα - ίσα να καλυφτούν οι πατάτες και να μισοκαλυφθούν τα ψάρια.
Στη συνέχεια αλατίζουμε και από πάνω ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 45 λεπτά περίπου.
Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε την σούπα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Δεν βάζουμε ζεστό νερό στη σούπα μας διότι θα ανοίξουν τα ψάρια, θα φύγει η πέτσα και θα διαλυθούν.
Σχετικές συνταγές
- Εύκολη ψαρόσουπα με λαχανικά, συνταγή-μούρλια!
- Πεντανόστιμη και ζεστή ψαρόσουπα
- Διαφορετική σούπα με καβούρι και καλαμπόκι
- Ποτάζ παρμεντιέ, η κλασική γαλλική σούπα του χειμώνα
- Τραχανάς, η παραδοσιακή σούπα για τις κρύες μέρες
- Ταϊλανδέζικη σούπα με καβούρι και καρύδα