Σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα, πεντανόστιμη και υγιεινή

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η πιο υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική συνταγή που υπάρχει. Δοκιμάστε πάση θυσία την πεντανόστιμη κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα και θα μας θυμηθείτε. Τρώγεται συνήθως ζεστή και αχνιστή!

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. καθαρισμένη και φρέσκια κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 1 μεγάλη σελινόριζα
  • 1 λίτ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 ποτ. ξηρό σέρρυ
  • 1 ποτ. βερμούτ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. παρμεζάνας, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ψήνουμε την κολοκύθα στον φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου, μέχρι να χάσει σχεδόν το μισό όγκο της.

Περνάμε την ψημένη κολοκύθα από το μύλο λαχανικού για να μην έχουμε τις ίνες.

Στη συνέχεια, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τον ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και το βερμούτ και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα για μισή ώρα.

Βράζουμε  έπειτα την σούπα για άλλη μισή ώρα με ανοιχτό καπάκι και δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν, περνάμε την σούπα από το μπλέντερ.

Ξαναβράζουμε, προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος για δέκα λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και βγάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με τις λεπτές φέτες της παρμεζάνας.

Η σούπα κολοκύθας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Ο ζωμός, καλό θα ήταν να είναι σπιτικός και όχι κύβος για να πετύχουμε πιο έντονη-φρέσκια γεύση.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σούπες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας