Πεντανόστιμο αρνάκι με γιαούρτι και δυόσμο

Υλικά συνταγής

Μια μοναδική συνταγή για ένα υπέροχο γεύμα με τους αγαπημένους σας. Πεντανόστιμο αρνάκι με γιαούρτι και δυόσμο. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό αρνάκι, κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • Μισό κιλό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο
  • Κρασί, λευκό (για να μαρινάρουμε το κρέας)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ένα 24ωρο πριν μαγειρέψουμε το κρέας, το βάζουμε σε ένα σκεύος και το καλύπτουμε με λευκό κρασί (όχι ρετσίνα).

Την επομένη το βγάζουμε, το στραγγίζουμε, βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το δυόσμο με το γιαούρτι.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το κρέας σε τέσσερις λαδόκολλες και το καλύπτουμε με το γιαούρτι.

Έπειτα, κλείνουμε τις λαδόκολλες και τις δένουμε σταυρωτά με βαμβακερό σπάγκο.

Τοποθετούμε το πακέτο σ’ ένα ταψί βουτυρωμένο καλά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.

Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο για 1 μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς, προσέχοντας να έχει το ταψί πάντα λίγο νερό.

Το αρνάκι με γιαούρτι και δυόσμο είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το αρνάκι με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για αρνάκι

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: