Φιλέτο μοσχαρίσιο με μους μελιτζάνας

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια ξεχωριστή συνταγή για ένα γεύμα που θα κλέψει την παράσταση. Πεντανόστιμο φιλέτο μοσχαρίσιο με μους μελιτζάνας. Ζουμερό και απολαυστικό! Ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά συνταγής

Για το φιλέτο

  • 800 γρ. φιλέτο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 .σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Κρασί, λευκό   

Για τη μους

  • 6 μεγάλες μελιτζάνες, φλάσκες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη μους.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο να μαυρίσουν ελαφρά.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ανοίγουμε στη μέση.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε την ψίχα, τη βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπαλσάμικο και τα χτυπάμε καλά.

Κρατάμε τη μους ελαφρά ζεστή.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα φιλέτα μας.

Το κόβουμε σε 3 εκατοστά πάχος και το καθαρίζουμε καλά από τις ίνες.

Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.

Σε ένα τηγάνι τεφάλ ζεσταίνουμε το παραπάνω μείγμα και ψήνουμε τα φιλέτα για δύο λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.

Κατόπιν, σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα τη μελιτζάνα και τα φιλέτα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Στολίζουμε τα φιλέτα με λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα και αν θέλουμε, με τσιπς πατάτας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας