Χοιρινό με λάχανο τουρσί

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η καλύτερη συνταγή για το πιο νόστιμο, χειμωνιάτικο φαγητό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Χοιρινό με λάχανο τουρσί, αξεπέραστο! Σερβίρεται ζεστό και λαχταριστό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 8 κούπες λάχανο τουρσί, τριμμένο (κατά προτίμηση σπιτικό)Μισή  κούπα αλεύρι
  • 1 μισή  κιλό χοιρινό σπάλα, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • Μισή  κούπα παρθένο ελαιόλαδο
  • 160 γρ. κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. γεμάτη τοματοπολτό
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 6-8 κόκκους μπαχάρι
  • Χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, τρίβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες.

Αλευρώνουμε το χοιρινό.

Σε ένα βαρύ, φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.

Επειδή δεν θα χωρέσει όλο μαζί, θα πρέπει να το κάνουμε σε 2 με 3 δόσεις και να συμπληρώσουμε το ελαιόλαδο όπου χρειαστεί.

Στη συνέχεια, σβήνουμε το κρέας με το κρασί.

Σε ξεχωριστή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύοντάς το μαζί με το τοματοπολτό.

Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το μπούκοβο και το μπαχάρι.

Το μαγειρεύουμε όλο μαζί για 5 με 6 λεπτά.

Αφαιρούμε το μισό λάχανο και το κρατάμε στην άκρη.

Κατόπιν, τοποθετούμε το κρέας πάνω στο λάχανο που έχει μείνει στην κατσαρόλα και πιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο λάχανο, προσθέτουμε το λεμόνι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαράλα για μιάμιση με 2 ώρες.

Τέλος, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε.

Το χοιρινό με λάχανο τουρσί είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν χρησιμοποιήσουμε λάχανο τουρσί του εμπορίου, πρέπει να το βάλουμε σε σκέτο νερό για τρείς ώρες για να ξαλμυρίσει. Εάν έχουμε φτιάξει δικό μας, θέλει απλώς ξέπλυμα.
  • Αντί για τοματοπολτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκιά πάπρικα. Είναι εξίσου νόστιμη.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χοιρινό

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας