Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο, λιώνει στο στόμα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια υπέροχη συνταγή, γεμάτο αρώματα και γεύση. Πεντανόστιμο κατσικάκι γεμιστό. Το κρέας ψήνεται στο φούρνο, λιώνει στο στόμα και γίνεται λουκούμι! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά κατσικάκι μπούτι, χωρίς το κόκκαλο
  • 200 γρ. αρνίσιο συκώτι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κ.γλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 90 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα  
  • 250 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Μισό καρότο, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι  

Εκτέλεση συνταγής

Ζητάμε από τον χασάπη να ξεκοκαλίσει το κρέας.

Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε.

Μαραίνουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με λίγο νερό.

Μόλις μαραθούν προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το συκώτι και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες, το καρότο, την κανέλα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Έπειτα, προσθέτουμε στη γέμιση το ρύζι και ανακατεύουμε.

Κατόπιν, γεμίζουμε με το μείγμα το μπουτάκι και το ράβουμε να μη χυθεί η γέμιση.

Το τοποθετούμε σε ταψί, το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και τέλος το ψήνουμε 2 ώρες περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Το γεμιστό κατσικάκι είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το κατσικάκι με πατάτες ή ρύζι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κατσικάκι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας