Πεντανόστιμο κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και κατσικίσιο τυρί

Υλικά συνταγής

Μια διαφορετική  συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πεντανόστιμο κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και κατσικίσιο τυρί. Ειδικά την άνοιξη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα αμπελόφυλλα, γίνεται ανάρπαστη. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου, ξεκοκαλισμένα
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 20 αμπελόφυλλα (σε βαζάκι με άρμη)
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. λευκό κρασί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Θυμάρι
  • Βασιλικός

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, ανοίγουμε προσεκτικά τα φιλέτα του κοτόπουλου με ένα μαχαίρι.

Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, απλώνουμε 5 αμπελόφυλλα και ακουμπάμε επάνω το ένα φιλέτο.

Τρίβουμε 50 γραμμάρια από το κατσικίσιο τυρί και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες σαν καραμέλα.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά (προσοχή αν τα αμπελόφυλλα είναι σε άρμη δεν αλατίζουμε το κοτόπουλο αλλά αφήνουμε να ψηθεί με το αλάτι από τα αμπελόφυλλα, για να γίνει πιο νόστιμο).

Στη συνέχεια βάζουμε τα 4 ρολά σε ένα μικρό ταψί, ρίχνουμε το κρασί και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.

Τα αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το τυρί και τα κόβουμε σε φέτες.

Τέλος, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας,

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις ντομάτες κονκασέ, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, θυμάρι και βασιλικό και αφήνουμε στη φωτιά για 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

Το κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και κατσικίσιο τυρί είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά, σερβίρουμε με πουρέ πατάτας η ρύζι.
  • Αν θέλουμε πιο εντυπωσιακό γαρνίρισμα τηγανίζουμε τα αμπελόφυλλα μέχρι να γίνουν τραγανά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κοτόπουλο

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: