Πεντανόστιμο κουνουπίδι καπαμά

Υλικά συνταγής

Ένα απλούστατο φαγητό που θα σας αρέσει πολύ. Πεντανόστιμο κουνουπίδι καπαμά. Προσδίδει στο κουνουπίδι μια εντελώς καινούργια γεύση. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι (γύρω στο 1 μισή κιλό)
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Μισό κ.γλ. κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνουπίδι.

Το κόβουμε σε μικρές φουντίτσες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά, γυρίζοντας τα με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3 με 4 λεπτά.

Σβήνουμε με το λεμόνι κα αφήνουμε να εξατμιστεί.

Έπειτα, διαλύουμε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε ακόμα λίγο ζεστό νερό, μέχρι η σάλτσα σχεδόν να σκεπάσει τα κομμάτια του κουνουπιδιού.

Τέλος, πασπαλίζουμε με την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε το κουνουπίδι σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά και να φανεί το ελαιόλαδο στην επιφάνειά της.

Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε να ξεφύγουμε από την παράδοση και να κάνουμε κάτι πιο εξωτικό, προσθέτουμε μέσα στο κουνουπίδι που μαγειρεύουμε μια κουταλιά της σούπας κάρυ. Ο συνδυασμός της ντομάτας με το κάρυ θα δώσει μια ιδιαίτερη γεύση στο κουνουπίδι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: