Πεντανόστιμο λαχματζούν

Υλικά συνταγής
Πεντανόστιμο λαχματζούν

Το Λαχματζούν είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στη Συρία και σε όλες τις αραβικές χώρες. Μια διαφορετική συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Πεντανόστιμο λαχματζούν. Ο καλύτερος ανατολίτικος μεζές. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

 Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, περασμένη στο τρίφτη
  • 2 κ.σ. πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.γλ. μπούκοβο
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • 500 γρ. αλεύρι, για τη ζύμη

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία.

Την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.

Ανοίγουμε το κάθε μέρος, σ ένα στρογγυλό φύλλο.

Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε με όσες πίτες θέλουμε.

Κάθε πίτα σερβίρεται με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να αλείψουμε τις άκρες του ή ολόκληρο με λιωμένο βούτυρο ή απλά να το φάμε όπως είναι.
  • Το Λαχματζούν σερβίρεται και με γιαούρτι στραγγιστό.
  • Στην Τουρκία και στις περισσότερες αραβικές χώρες, το λένε "lahmacun".

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: