Μελιτζανοφάι με τυροσάλτσα, πεντανοστιμο

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή για όλες τις περιστάσεις. Πεντανόστιμο μελιτζανοφάι με τυροσάλτσα. Κάθε μπουκιά και απόλαυση. Ιδανικά τρώγεται κρύο. Θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό μελιτζάνες, κομμένες μακρόστενες φέτες 1 εκ. περίπου
  • 125 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
  • 125 γρ. πιπεριές, σε φέτες
  • 125 γρ. μπέικον, σε φέτες
  • 125 γρ. σουτζούκια, σε φέτες
  • 500 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 6-8 σκ. σκόρδο, σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι άσπρο
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για την τυροσάλτσα:

  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • Πιπέρι άσπρο
  • 125 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε με το αλάτι για 1 ώρα περίπου.

Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε μέσα σε τηγάνι το μπέικον, προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα σουτζούκια και τα μαραίνουμε ελαφρά.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τη ζάχαρη, το σκόρδο, το μαϊντανό.

Όταν πάρουν μερικές βράσεις, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και ανακατεύουμε.

Έπειτα ρίχνουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά της τυροσάλτσας και τα ανακατεύουμε καλά. Η σάλτσα είναι έτοιμη.

Κατόπιν στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες μέσα σε ταψί ή πυρέξ, τις σκεπάζουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού και προσθέτουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Σκεπάζουμε τις μελιτζάνες με την τυροσάλτσα και ψήνουμε το μελιτζανοφάι σε σιγανό φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να προσθέτουμε λίγο μαϊντανό πάνω από το μελιτζανοφάι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας