Μοσχάρι με κόκκινο λάχανο και μήλα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Σκέφτεστε τι θα μαγειρέψετε στο προγραμματισμένο τραπέζι με φίλους; Σας έχουμε τη λύση. Πεντανόστιμο μοσχάρι με κόκκινο λάχανο και μήλα. Εξαιρετικοί συνδυασμοί γεύσεων και αρωμάτων. Θα τους ξετρελάνετε όλους!

Υλικά συνταγής 

  • 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ.τσ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
  • 1 φλ.τσ. κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 2 κ.τσ. σπόροι caraway seed (αγριοκύμινο στα μπαχαρικά)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λωρίδες
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα με τη φλούδα, σε λωρίδες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα κατά μήκος στα 2 εκ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε το ζωμό κότας, το κρασί, τα κρεμμυδάκια και μία κουταλιά της σούπας σπόρους caraway σε μια κατσαρόλα.

Τα βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών στο μισό.

Στη συνέχεια, βάζουμε τις λωρίδες του μοσχαριού σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με το ζωμό που βράσαμε.

Αναμειγνύουμε το μέλι με το χυμό του λεμονιού.

Κατόπιν, αναμειγνύουμε το λάχανο με τα μήλα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το μισό ηλιέλαιο σε ένα wοκ ή σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις λωρίδες του μοσχαριού.

Τις γυρίζουμε για να ροδίσουν και να ψηθούν σε βάθος και έπειτα τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρουμε το λάχανο και τα μήλα.

Κατόπιν, προσθέτουμε και τις λωρίδες του μοσχαριού και τις ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το μοσχάρι με νουντλς ή ρύζι ατμού.
  • Αντί για φρέσκο ζωμό κότας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κύβο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας