Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Η συνταγή για ένα εύκολο και γευστικό ορεκτικό. Το πατέ γαρίδας φτιάχνεται γρήγορα και είναι ότι πρέπει για μια συνάντηση με φίλους. Βάλτε το πάνω σε ψωμί η κρακεράκια και απολαύστε το!
Υλικά συνταγής
- Αλάτι
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- Μισό κιλό γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
- Χυμό από 1μισή λεμόνι
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. βούτυρο φυτικό, κομμένο σε κομματάκια
- Πιπέρι
- 1 μέτριο και ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε τις γαρίδες (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια) στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού ενώ το μπλέντερ δουλεύει.
Όταν το μείγμα γίνει σαν αλοιφή το μεταφέρουμε σε μπολ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο πατέ γαρίδας το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο ως τη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν αγοράσουμε έτοιμες βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες τις ζεματάμε πρώτα, τις αφήνουμε να στραγγίξουν και κατόπιν τις χρησιμοποιούμε.
Άλλες συνταγές
- Πάστα ελιάς απαλή
- Πάστα ελιάς πικάντικη
- Πεντανόστιμες γαρίδες με σκόρδο, κρεμμυδάκι και μαϊντανό
- Γαρίδες σαγανάκι, μες στη γλύκα!