Πρασάτο χοιρινό, απολαυστική νοστιμιά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για ένα φαγητό που όμοιο του δεν έχετε ξαναφάει. Πεντανόστιμο πρασάτο χοιρινό.  Παραδοσιακή νοστιμιά. Κατάλληλο γεύμα για το κυριακάτικο τραπέζι σας!

Υλικά συνταγής

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μισή κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες  
  • Μερικά κλωναράκια σέλινο, κομμένο
  • 1 μισή κιλό μπούτι χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει.

Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με το κρέας.

Όταν βράσουν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στην κατσαρόλα με το κρέας.

Τέλος κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Το χοιρινό με πράσο είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το φαγητό με τυρί φέτα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας