Ψαρονέφρι ρολό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, πεντανόστιμο

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Αυτή εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε ρολό από χοιρινό ψαρονέφρι με γέμιση από δαμάσκηνα. Είναι πολύ νόστιμο και μαγειρεύεται σε μιάμιση ωρίτσα στην κατσαρόλα. Μη σας φοβίζει, θα έχετε ένα γλυκό-αλμυρό αποτέλεσμα. 

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανοίγετε τα φιλέτα ψαρονέφρι στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετείτε ανάμεσα από πέντε δαμάσκηνα. Κλείνετε το κάθε ψαρονέφρι και το δένετε με τον σπάγκο.

Σε μια βαθιά και καλή κατσαρόλα, λιώνετε σιγά σιγά 1 κουταλιά βούτυρο. Επειτα, βάζετε το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτετε το κομμένο κρεμμύδι, τον κύβο του ζωμού και το λευκό κρασί. Αφήνετε λίγο τα υλικά να πάρουν μια γρήγορη βράση σε σχετικά δυνατή φωτιά. Θέλουμε να απορροφήσουν τα αρώματα!

Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Μην ξεχάστε να γυρίζετε και να ξαναγυρίζετε απαλά το ψαρονέφρι, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Τέλος, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και κλείνετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το ψαρονέφρι να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα συνολικά

Στη μία ώρα μπορείτε να ρίξετε μέσα και λίγες πατάτες, αν θέλετε. Αν σας έχουν περισσέψει μερικά δαμάσκηνα, μπορείτε να τα ρίξετε κι αυτά μέσα στην κατσαρόλα.

Προσέξτε όμως τα υγρά του φαγητού. Δεν πρέπει να είναι ξερό, ούτε να πλέει μέσα στο νερό. 

Στο τέλος θα έχετε ένα πολύ νόστιμο και πλήρες πιάτο ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πατάτες που μπορείτε να συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα.

Συμβουλές για τέλειο ψαρονέφρι

  • Αντί να βάλετε πατάτες στην κατσαρόλα, μπορείτε να κάνετε έναν πουρέ γλυκοπατάτας, μια ακόμη απόλαυση!
  • Επίσης, μπορείτε να βάλετε όσα δαμάσκηνα θέλετε, ανάλογα με τα γούστα σας.
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας