Πεντανόστιμο ριζότο Primavera

Υλικά συνταγής

Μια μοναδική συνταγή που θα αγαπήσετε. Πεντανόστιμο ριζότο Primavera. Το υπέροχο αυτό ιταλικό ριζότο είναι ότι πρέπει για ένα γέυμα με φίλους. Δοκιμάστε το με σιγουριά!

Υλικά συνταγής

  • 360 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 3 μέτρια κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 130 γρ. κρασί, λευκό
  • 80 γρ. βούτυρο, για το δέσιμο
  • 120 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
  • Μισή πιπεριά κόκκινη γλυκιά, κομμένη σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση συνταγής

Aρχικά, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο για 1 με 2 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι, μετά το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό κότας ή το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.

Μετά από 15 λεπτά βρασίματος βάζουμε και τα λαχανικά.

Συνεχίζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι, για περίπου 30 λεπτά, μετρώντας από την αρχή της διαδικασίας.

Αφού το δοκιμάσουμε, βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κατόπιν, ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Τέλος, βάζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πάλι.

Το ριζότο Primavera είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για ζωμό από κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 με 2 κύβους κοτόπουλο συν 1 λαχανικών.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ριζότο

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: