Πεντανόστιμοι κεφτέδες φούρνου με σάλτσα βασιλικού και πατάτες

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή, ιδανική για γεύμα με οικογένεια η φίλους. Πεντανόστιμοι κεφτέδες φούρνου με σάλτσα βασιλικού και πατάτες. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Είναι τόσο υπέροχοι που θα θέλετε να τους φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες

Για τους κεφτέδες

  • 750 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
  • 4 φρυγανιές, μουλιασμένες
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα βασιλικού

  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκ. σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 700 γρ. ντομάτες, φρέσκες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τους πλάθουμε σε μέτριο μέγεθος.

Τους τοποθετούμε κοντά κοντά σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, βάζοντας ανάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μισοψηθούν.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Προσθέτουμε και τις ντομάτες χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους και σιγοβράζουμε 15 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.

Τέλος, περιχύνουμε τους κεφτέδες και τις πατάτες με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο 20 με 30 λεπτά ακόμη.

Οι κεφτέδες με σάλτσα βασιλικού και πατάτες είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές 

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξερό δυόσμο στη συνταγή (1 κουταλάκι του γλυκού).
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να συνοδέψουμε τους κεφτέδες με ρύζι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: