Πεντανόστιμος χαλβάς λεμονιού

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Πεντανόστιμος χαλβάς λεμονιού. Ιδιαίτερα αγαπητός, σε κάθε ελληνικό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 5 κούπες νερό
  • 1 κούπα κορν φλάουρ
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 2 μισή κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κούπα κρύο νερό.

Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κούπες νερό και τις αναμιγνύουμε με το κορν φλάουρ.

Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος, βάζουμε το χαλβά μας σε μια φόρμα βουτυρωμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.

Ο χαλβάς είναι έτοιμος.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αν είστε λάτρεις του ξινού, μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού αντί για ξύσμα, για να δώσετε πιο έντονη γεύση στον χαλβά σας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: