Το πιο αφράτο παντεσπάνι για τα γλυκά σας

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή, που θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Το πιο αφράτο παντεσπάνι για τα γλυκά σας. Χρησιμοποιήστε αυτή την συνταγή ιδιαίτερα για τούρτες και ντόνατς.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. αλεύρι
  • 8 αυγά
  • 1 μισή φλ. ζάχαρη  
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ  
  • 200 γρ. βούτυρο, φυτικό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους για 6 με 7 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Αλείφουμε μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε εκεί το μείγμα.

Τέλος, ψήνουμε σε φούρνο για 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Βάζουμε το παντεσπάνι στο ψυγείο να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο ή τρία φύλλα, ανάλογα με το γλυκό που θέλουμε να φτιάξουμε.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Είδος Κουζίνας: