Το πιο νόστιμο γιουβετσάκι με κοτόπουλο που έχετε φάει!

Υλικά συνταγής

Μια απολαυστική συνταγή για ένα φαγητό που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Το πιο νόστιμο γιουβετσάκι με κοτόπουλο που έχετε φάει ποτέ! Ένα τέλειο κυριακάτικο φαγητό για την οικογένεια σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Μισή κούπα βούτυρο
  • 1 κότα
  • 20 κόκκους πιπέρι,  μαύρο
  • 2-3 σελινόριζες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • παρμεζάνα

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 4 κροκάδια, χτυπημένα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε το κοτόπουλο, τις σελινόριζες, το κρεμμύδι, το καρότο, το φύλλο δάφνης και τους κόκκους του πιπεριού και τα αφήνουμε να βράσουν.

Αφού βράσουν, βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το ζωμό του κοτόπουλου και προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο.

Τα αφήνουμε να βράσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα χτυπημένα κροκάδια και ανακατεύουμε.

Βράζουμε τις χυλοπίτες για 8 λεπτά.

Βάζουμε σ' ένα γιουβέτσι τις χυλοπίτες και το κοτόπουλο σε στρώσεις και ρίχνουμε 1 κούπα παρμεζάνα, πιπέρι και αλάτι σε κάθε στρώση.

Περιχύνουμε από πάνω με 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τη σάλτσα που ήδη έχουμε ετοιμάσει και βάζουμε λίγη παρμεζάνα.

Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 3/4 της ώρας περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για παρμεζάνα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κεφαλοτύρι.
  • Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε γάλα εβαπορέ αντί για κρέμα γάλακτος.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής