Κατσικάκι με ραβιόλες

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κυριακάτικο γεύμα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το κατσικάκι με ραβιόλες και θα μας θυμηθείτε. Λιώνει στο στόμα!

Υλικά συνταγής

  • 3 κιλά κατσικάκι, σε μερίδες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τις ραβιόλες

  • 300 γρ. αλεύρι δυνατό
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. μυζήθρα Χανιώτικη
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ετοιμάζουμε τις ραβιόλες.

Σ' ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Κάνουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τ' αυγά.

Παίρνοντας λίγο, λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ζυμώνουμε, να γίνει ζύμη απαλή και λεία, που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Πατάμε τη μυζήθρα μ' ένα πιρούνι, να λιώσει την ανακατεύουμε με το δυόσμο.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτά παραλληλόγραμμα φύλλα ή τα περνάμε από μηχανή ζυμαρικών, αλευρώνοντας τα κάθε φορά.

Βάζουμε 1 κουταλάκι από τη γέμιση κατά διαστήματα, σε όλο το μήκος των φύλλων, σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους.

Έπειτα βρέχουμε με λίγο νερό τα ενδιάμεσα χωρίσματα, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πινελάκι και τα σκεπάζουμε μ' ένα δεύτερο φύλλο.

Κόβουμε με τον τροχό, να σχηματίσουμε ραβιόλες, κλείνοντας τη γέμιση ανάμεσα σε δύο φύλλα.

Κατόπιν τοποθετούμε τις ραβιόλες σε ταψί αλευρωμένο, τη μια πλάι στην άλλη, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη κι τις αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μερίδες του κρέατος και το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε 2 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μιάμιση περίπου ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 15 λεπτά ακόμη ή ώσπου το φαγητό να μείνει σχεδόν με το ελαιόλαδο του.

Βράζουμε τις ραβιόλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Τοποθετούμε τις μερίδες του κρέατος σε πιατέλα και τριγύρω βάζουμε τις ραβιόλες.

Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα του φαγητού, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Το κατσίκι με ραβιόλες είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για πλούσια γεύση, περιχύνουμε τις ραβιόλες με λίγο ζεστό στακοβούτυρο και τις πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.
  • Αντί για μυζήθρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κατσικάκι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας